Üdvözlünk webáruházunkban! Világmárkák színes kínálatával várunk téged és gyermeked! Találd meg nálunk legújabb cipődet, ruhádat, táskádat!

Blog

Ahogy sportosabb a női divat, a kislány sportcipő is egyre divatosabb

Sophies
2021.04.19 21:50
Ahogy sportosabb a női divat, a kislány sportcipő is egyre divatosabb

Milyen cipőt adjunk a gyerekre?Mi alapján válasszuk ki kislányunknak a megfelelő sportcipőt?A kislányok nagyon szeretnének hasonlítani az anyukájukra. Már kiskorban megvannak az első törekvések, hogy az édesanyától tanult viselkedést, mimikát, öltözködést amennyire csak lehet, utánozza a gyermek. Az öltözködésben is eljön egy olyan időszak a kisgyermek életében, amikor nagyon szeretne anyukájára vagy apukájára hasonlítani. Ilyenkor még a kislány sportcipőt birtoklók is azon vannak, hogy - nem kis nehézségek árán - anyukájuk magas sarkú cipőiben járjanak.

Fontos nekik, hogy megtanuljanak a “csodacipőben” menni, mert azt, ahogy anyukája viseli rendkívül szépnek és nőiesnek gondolják. A kislányok életének mindig kicsit része marad az a törekvés, hogy az anyjukra hasonlítsanak, amennyire csak lehet, így az öltözködési szokásokat is igyekeznek átvenni a legtöbb esetben. Megfigyelhető, hogy a szülők divathoz való hozzáállását a gyerekek is elsajátítják, és jó eséllyel felnőttként hasonló attitűd szerint követik majd a legújabb trendeket. Van, akinek kifejezetten meghatározó lesz az életében a divatos öltözködés, és lesz, aki kisebb hangsúlyt fektet majd e témára.

Szülőként nem egyszer átéljük, hogy a dackorszakban például, ha nem pont a gyermek elképzeléseinek megfelelően állítjuk össze a napi szettet, akkor bizony kellemetlen perceket szerezhetünk magunknak. Például a kislányoknál pont ebben a dac központú időszakban jön el az, amikor a szép nőies viselet tetszik nekik a legjobban - ami szülői törekvésekkel nem feltétlenül egyezik meg: előfordul, hogy nem szívesen engednénk őt kopogós magassarkú cipőben a játszótérre. Nehéz döntésünk meghozatalában, hogy egy épp kialakuló hiszti hevében milyen cipőt adjunk a gyerekre, illetve a kompromisszumos megoldás megtalálásában, a ma népszerű cipő irányzat mindenképpen a segítségünkre lesz, ugyanis a női divat új tendenciája szerint a legnőisesebb ruhadarabokkal is kiválóan mutat a sneaker vagy más néven sportcipő. Vagány és trendi, így a sportos anyukák fellélegezhetnek - e tényre hivatkozva lehet, hogy gyermekük is szívesen hordja majd a kényelmes sportcipőt a csajos cuccokhoz.

Természetesen erre a kérdésre az a legjobb válasz, hogy egy bizonyos életkorig azt a cipőt válasszuk, amely a legszebb színekben pompázik, például rózsaszín. A viccet félretéve, azonban a külcsín mellett érdemes pár praktikai és minőségi szempontra is figyelnünk a sportcipő kiválasztásakor. A legfontosabb, hogy a megfelelő méretű cipőt vásároljuk gyermekünknek - lehet a lábánál majd’ egy centivel nagyobb cipőméretet kell venni. A sportcipő alapból kényelmes viselet, de a láb meghálálja, ha hagyunk neki elég teret a kinyújtózásra. Figyeljünk arra, hogy a lábizzadás mérséklése miatt természetes anyagból készült cipőt vegyünk. Kulcsfontosságú lehet még a cipő választásnál a talp anyaga is. Egy rugalmas talpú cipőben könnyebb lesz gyermekünk számára a mozgás, szaladgálás, mintha egy merev talpú, műanyag cipőben kellene járnia. Hasonlóan legyen szempont az is, hogy ne csússzon a cipő talpa a talajon. Lényeges, hogy a sneaker jól tartja a bokát, és ne legyen elhasználódott vagy kitaposott. Javasolt, hogy használt cipőt ne adjunk gyermekünk lábára. Ha esetleg korábban már bevált egy márka, lehet, hogy érdemes a jövőben is azt keresni - például - áruházunk kínálatában. Amennyiben nem található a kedvenc márka terméke webshopunkban, érdemes elérhetőségeinken megkeresni bennünket a felmerült igénnyel, mert kínálatunkat folyamatosan bővítjük vásárlóink visszajelzései alapján.