Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Üdvözlünk webáruházunkban! Világmárkák színes kínálatával várunk téged és gyermeked! Találd meg nálunk legújabb cipődet, ruhádat, táskádat!

Blog

Milyen cipőt kapjon a lánygyermek? Egyértelmű: a virágos cipő a legjobb megoldás

Sophies
2021.08.06 17:59
Milyen cipőt kapjon a lánygyermek? Egyértelmű: a virágos cipő a legjobb megoldás

Miért jó a virágos cipő? Töltöttél már el hosszú kínos perceket a bezárt bejárati ajtó és a háromévesed között azért, mert a ded nem volt hajlandó felvenni a cipőjét, így indulni sem tudtatok? Vannak necces pillanatok, amire nem árt felkészülni előre. Van, aki hosszú olvasmányokat lapozgat az ilyen zűrös pillanatok elkerülése érdekében, de vannak olyan fortélyok, amire lehet, hogy nem is gondolunk, pedig a legegyszerűbbek lennének - a lányok esetében lehet, hogy a legegyszerűbb megoldás a virágos cipő.Azokon a napokon, amikor gyermekünk nagyon nem akarja felvenni induláskor a cipőjét, nem kis mértékben nehezíti meg számunkra a reggeli startot.Annak, hogy nehézkesen indulunk otthonról, különböző okai lehetnek a csemeténk szempontjából, amelyet nem árt kideríteni, és aszerint rögtönözni az indulás érdekében. Az ok többféle lehet, számos esetben előfordul, hogy olyan dolog van a háttérben, amire nem is gondolnánk. Például lehet, hogy nem szeretne óvodába menni aznap, vagy az is lehet, hogy épp fáradtabb kicsit, és szívesebben töltené napját a jól megszokott családi fészekben.

 

Hogyan vegyük rá a gyerekünket, hogy könnyen és gyorsan felvegye a cipőjét?

Ha nem megy rögtön az indulás, kis meggyőző erővel megpróbálhatunk hatni a gyermekre, és kisebb cseleket is bevethetünk - amiket például alapozhatunk arra a tényre, amiről korábban írtunk is már, hogy a kislányok mennyire szeretnének hasonlítani édesanyjukra.

Több szülő ilyenkor azt a megoldást választja, hogy elterelve a figyelmét, szinte észrevétlenül mégiscsak felöltözteti, és szépen lassan kitessékeli ajtón kívülre gyermekét, ahol egész biztosan akad más dolog is, ami figyelmének új fókusza lesz.

Megoldás lehet az is, ha a reggeli indulásra felkészítjük a kicsit egy beszélgetéssel - ezek a megelőző és tudatos társalgások jó eséllyel szintén segítenek, ugyanis a gyerekek sokkal szívesebben csinálják azokat a dolgokat, amire előzetesen fel voltak készülve.

Ha nem készültünk fel az indulás elleni tiltakozásra, akkor előfordul, hogy improvizálnunk kell, ilyenkor tanácsos olyan kérdéseket feltenni gyermekünknek, ami az aznapi programot helyezi az előtérbe - például megkérdezhetjük, mi lesz a legérdekesebb, amit aznap az óvodában fog csinálni?

A virágos cipő ellen nem lesz kifogás

Az imént felsorakoztatott megoldások száma végtelen, azonban vannak olyan technikák is, amihez nem kell sokat beszélni, inkább a vásárláskor előre gondolkodni: a szülők természetes, hogy szeretnek a gyerekük kedvében járni, de nem kérdés, a meggyőzés eszköze lehet az is, ha olyan cipőt vásárolnak gyermeküknek, amelyet ő majd szívesen hord - a boltunk kínálatában kapható virágos cipők mindegyike nagylányos, szép és a szülőknek is tetszetős, kevésbé csicsás minta, így ha ezek közül választ valaki, minden évszakban jó alapot ad az induláshoz kislányának.

A cipővásárlás során arra is nagyon fontos figyelni még, hogy a választott lábbeli mindenképpen kényelmes legyen gyerekünk számára. Az online boltokban történő vásárlás során pontosan vessük össze gyermekünk lábméretét a megadott mérettáblázattal, és úgy számoljunk, hogy a cipő mérete ne pontosan illeszkedjen a lábra, hanem megmérve 0,8-1 cm-rel legyen nagyobb. A választáskor részesítsük előnyben a természetes anyagból készült lábbeliket és tartsuk szem előtt, hogy olyat válasszunk, ami kényelmes talprésszel rendelkezik. Ha esetleg a mérettel vagy bármi mással kapcsolatban kérdés merülne fel a boltokban kapható cipők esetében, akkor mindenképpen érdemes annak tisztázása - boltunkban a kollégák készséggel várják az érdeklődő hívásokat, minden esetben igyekszünk segíteni.

Ha ezekre a dolgokra odafigyelünk, és a legszebb virágos cipőkből választunk lányunknak, szinte észrevétlenül vesszük rá az indulásra, még a nehezebb és dacosabb reggeleken is.