Üdvözlünk webáruházunkban! Világmárkák színes kínálatával várunk téged és gyermeked! Találd meg nálunk legújabb cipődet, ruhádat!

Blog

Végre itt a nyár, jöhet a kislányszandál!

Sophies
2021.05.28 18:10
Végre itt a nyár, jöhet a kislányszandál!

A tél végének közeledtével alig várjuk, hogy ledobjuk a nagy bakancsot, és végre felvehessük a nyári cipőt, illetve szandált. A gyerekek pedig ilyenkor duplán boldogok, mert a láb növekedésének köszönhetően, jó eséllyel minden évben új lábbelivel gazdagodik a szekrényük. A kislányszandált gyártók tavasszal és nyár elején szinte ontják magukból a szebbnél szebb modelleket, de a választás során - lehet -, hogy kislányunk habos-babos döntése mellett, esetleg nem árt még további szempontokat is figyelembe venni.

Mire érdemes figyelni a kislányszandál kiválasztása során?

Az első és legfontosabb, hogy kiemeltem figyeljünk arra, milyen anyagból van a megvásárolni kívánt szandál. Miután a láb közvetlenül és mezítláb érintkezik a szandállal, ezért fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg természetes alapanyagok felhasználásából készüljön a termék. Nagyon fontos, hogy jól szellőzzön, mert azzal megelőzhető a láb izzadása és ide-oda csúszkálása, illetve a láb dörzsölése által kiváltott sérülések is elkerülhetők. Lehetőség szerint válasszuk a természetes anyagok közül a bőrszandálokat.

Arról már beszéltünk korábban, hogy a sportcipők esetében a méret kiválasztása mennyire fontos, azonban ez a szandálok esetében is nélkülözhetetlen kiindulási pont. Kicsit másra kell odafigyelni, mint egy sneakernél, hiszen a sportcipőkhöz képest egy szandálban szabadon vannak az ujjak.

Túl nagy méret esetében akár előre csúszhat a gyermek lába, ami mondjuk egy sportcipőnél nem okoz akkora hátrányt.

A túl kicsi szandálok esetében pedig kilóg az ujj a szandálból, és ez szintén sérülésveszélyt jelent.

A legjobb, ha a választásban gyermekünk is részt vesz és együtt pásztázza szülő és gyerek a boltok szandálkínálatát. Azonban ha ez nem lehetséges, akkor egy pontos mérés is segíthet; lerajzolhatjuk gyermekünk lábát, és azt a szandálok esetében könnyedén belepróbálhatjuk a kiválasztott cipőbe. Vagy esetleg egy megfelelő méretű cipő betétje is hasznos eszköz lehet a méretválasztásnál.

Aki online boltban keresi a legszebb, legcsinosabb, csili-vili, de egyben kényelmes kislányszandált, annak pedig nagyon fontos, hogy a mérés során a terméknél jelölt mérettáblázat alapján rendelje meg a szükséges méretet.


A gyerekeknek kiváló érzés, és egyben rendkívül fejlesztő is nyáron a mezítlábazás. Azonban van, amikor ez nem megoldható, és fel kell venniük a szandált. Fontos, hogy abban legalább annyira stabilan és kényelmesen érezzék magukat a gyerekek, mint a mezítlábazásnál. Ezt a modell kiválasztásánál vegyük figyelembe.

Milyen a komfortos szandál?

Ahhoz, hogy kényelmes legyen kislányunk számára a lábbeli, érdemes vásárláskor különösen figyelni a talp rugalmasságára és a pántok rögzítőelemeire. Nem utolsósorban az is fontos, hogy van-e és ha igen, milyen kérge a saroknál az adott terméknek.

A talp esetében a rugalmasságot kiválóan biztosítja a parafa vagy akár egy rugalmasabb gumi. A kemény műanyag talpakat és azokat, amelyek kézzel nehezen hajlíthatóak, gyermekünk lába sem fogja kedvelni.

A rögzítőelemek esetében a tépőzáras megoldások a legkényelmesebbek, mert azokat a gyerekek már kiskortól kiválóan tudják kezelni. A kéreggel rendelkező szandálok kényelmetlenebbnek tűnhetnek, mint a szabad sarokkal rendelkező modellek, de mégis sokat számít az, hogy jól tartja a gyermek lábát, és ezzel növeli számára a biztonság érzését.

Összességében elmondható, hogy tavasszal, ősszel már rettentő nagy a választék a szandálok tekintetében az online és offline boltokban, bármelyiket is választjuk, érdemes a szín és forma kapcsán kikérni kislányunk véleményét, kicsit teret engedve a “habos-babosnak”, mert így még nagyobb lesz az öröm, amikor felveheti az új és csinos kislányszandálját.